/
Tips & råd

Tips & råd

Her har vi samlet nyttig info relatert til våre tjenester. Les om hvilke trykkemetoder vi benytter oss av, måle arbeidstøy korrekt og montering av mindre folie. Send oss gjerne link til produkt eller artikkelnummer, antall og hva slags trykk du ønsker. Så tar vi kontakt med pris og anbefalinger.

Om våre trykkemetoder

TRANSFERMERKER

For å trykke logo på ulike tekstiler, er det vanligst å bruke transfermerker. Før du bestiller kan det være lurt å tenke på hva slags type og farge på stoff det skal trykkes på. Merker til arbeidsklær krever ofte høyere kvalitet, enn til for eksempel klær av bomull. Vi kan levere flere typer kvalitetsmerker med refleks, 3D-effekt, eller med vann-avvisende og pustende egenskaper. Merkene monteres på tekstilen med en varmepresse, som gjør at merkene sitter godt, og tåler normal vask og bruk.

Et transfermerke bestilles på forhånd og korrektur godkjennes. Ofte kan det være lurt å få produsert flere bryst-og ryggmerker med det samme. Da ligger det klart til dere trenger nytt tøy. Logo trykkes eller broderes på venstre hjerteside på brystet, øverst på ryggen eller nederst på bukseben på servicebukser.

Previous slide
Next slide

tampotrykk

Ofte er denne metoden brukt på harde materialer som stål, glass, plast i forbindelse med reklamemateriell og firmagaver. Metoden egner seg godt for trykk av logo eller bilder på penner, flasker og kopper.

Blekket overføres via en svamp av silikon, som gjør at teknikken er fleksibel. Dette gjør at man kan trykke på runde eller buede gjenstander. Ved tampotrykk har oftest begrensning på fire farger, og hver farge trykkes med egne plater. Det beregnes dermed en startkostnad pr.farge, og trykkstørrelsen på motivet vil avhenge av formen på produktet.

Digital trykk

Ved digitaltrykk kan det trykkes logo i fullfarge, rett på produktet i CMYK farger. PMS-farger kan være litt mindre eksakte enn tampo eller silketrykk. Digitaltrykk av ulike profilartikler er en rask og populær metode. Noen produkter som flasker/krus kan digital-trykkes med 360-graders rundtrykk, én farge av gangen.

Brodering og vevde merker

For å kunne brodere din logo lages det et broderingskort med utvalgte fargetråder og ønsket tetthet i stingene. Broderingskortet sikrer dermed korrekte farger og antall sting for hver bestilling. Brodér din logo på t-skjorter, collage-gensere, fleece, penskjorter, yttertøy, caps, håndklær, sekker eller kofferter. Det er også mulighet for å sy på deres egne vevde- eller lær-merker på tekstilene. Med et vevd merke får du en eksklusiv og tydelig profilering på feks ermet på penskjorten.

Pregning og doming-merker

Pregning betyr at man lager et permanent avtrykk i ulike materialer som for eksempel lær eller skinn. Logoer kan preges på innsiden eller utsiden av materialet.

En logo trykket med doming-effekt får et tykt lag kunstig harpiks over, som gjør at man får en liten 3d-effekt. Slike klistremerker kan leveres i alle mulig varianter, og er vanntett, selvklebende og holdbare.

Lasergravering

Lasergravering kan gjøres på alle typer materialer som tre, metall, plast og glass. Laseren er datastyrt og graverer svært presist helt ned i små detaljer.
Vi kan produsere små og store info-skilt, for merking av maskinerier og tekniske anlegg på rustfritt stål eller LaserMax-plater. Det er også populært å lasergravere termokrus eller glass med ansattes navn og bedriftens logo som gave

Silketrykk

Silketrykk er en grafisk trykkemetode som oftest er brukt for trykk av bilder og kunstverk. Trykkfargen blir overført til underlaget gjennom en stram og finmasket duk, der motivet er avtegnet som sjablong eller stensil. Silketrykk egner seg best til tekstil, keramikk, glass, metall, plast og papir. Og i dag er det mye brukt for trykk på t-skjorter, buff eller lignende produkter, som gir jevne og kraftige fargeflater.

Sublimasjonstrykk

Vi har erfarne produsenter som kan levere Sublimasjonstrykk av digitale bilder/logo på tekstil av polyester. Metoden går ut på at det digitale motivet som skal trykkes, blir forgasset inn i tekstilen med en varmepresse. Fargestoffene som brukes har en spesiell kvalitet, som omgjøres fra fast tilstand og til gass ved en gitt temperatur. Etterpå er motivet nå blitt en del av stoffet, til motsetning av transfertrykk som ligger på overflaten.

hvordan bestille artikler med egen merking

Bruk vår nettside for finne et stort utvalg produkter innen arbeidstøy og profilering.
Send oss link eller artikkelnummer, antall og hva slags trykk du ønsker. Basert på informasjonen du oppgir, tar vi kontakt med pris og anbefalinger ut ifra dine kriterier. Etter avtale får du et forslag på logo-plassering og oppdatert pristilbud, og estimert leveringsdato.

Og hvis du ikke finner akkurat det produktet du leter etter, ta allikevel kontakt med oss – så hjelper vi deg med dette. Vi har et stort nettverk av underleverandører som leverer det meste innen alle kvaliteter, størrelser og prisklasser.

Tenk bærekraft

Tenk bærekraft, tenk miljø.

Det er ingen tvil om at kravet om større samfunnsansvar har spredd seg fra de mer idealistiske forbrukerne, til resten av oss. Og derfor blir det stadig enklere å ta de miljøvennlige valgene – også i reklameøyemed. Som medlem av New Wave Profile er vi stolte over vi får full pott i arbeidet mot å nå FNs globale bærekraftsmål.

Vi på Trykkmann gir deg derfor muligheten å redusere bruken av plast ved å gjenbruke materialer som allerede finnes, eller ved bruk av gode alternative miljøvennlige materialer.

Vi har for eksempel produkter som matbokser av hvetefiber, kulepenner fra plastflasker og en rekke produkter laget av bambus.   

Samvittighet2

Hvordan kan vi få en miljøvennlig profil?

Året 2020 har gjort at bærekraft og miljø virkelig har blitt mainstream. Og vi har lært at vi som forbrukere og leverandører har større makt enn vi tror. Give-aways, klær og reklamemateriell med tydelig miljøprofil viser seg å bli tatt godt imot av dagens miljøbevisste sluttbrukere. Derimot kan valg av billige produkter med lav kvalitet, påvirke bedriftens omdømme i motsatt fortegn

Tiden er derfor inne til å tenke igjennom hvilke miljøvalg vi som bedrifter kan ta i fremtiden. Hvilke produkter vi velger for å profilere vårt varemerke med kan ha stor betydning. Gjennom vårt solide nettverk av produsenter hjelper vi dere med å finne gode miljøvennlig profilartikler, som passer deres nye miljømål.

ARBEIDSTØY

Ta riktige mål

Størrelsene på plagg kan variere fra merke og modell, så derfor kan det være nyttig å finne riktig størrelse som gir best passform. Ta mål ikledd tettsittende tøy og se hvilken størrelse du behøver.
Trykk på bildet for å laste ned PDF for korrekt måling.

Aktuelt fra trykkmann

Våre varemerker